HATAY / SAMANDAĞ - Sakarya İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yıl dönümü münasebetiyle okulumuzda coşkulu bir kutlama şöleni icra edildi.Öğrencilerimiz,öğretmenlerimiz rehberliğinde çeşitli etkinliklerle maharetlerini sergilediler.Şölene velilerimiz de katılım sağlayarak bayram coşkusuna eşlik ettiler.

Mrt

25-31 Mart tarihlerine rastlayan hafta Kütüphane haftası olarak kutlanmaktadır.Bu hafta kapsamında öğretmenimiz  Mine ALTIN'ın rehberliğinde bir dizi etkinlik yapıldı.Bu çalışmalardan biri de "Yazarla Buluşma" etkinliğiydi.Bu etkinlikte ülkemizin tanınmış çocuk kitapları yazarı ve aynı zamanda yaratıcı drama ve edebiyat öğretmeni olan Murat MOROĞLU ile  öğrencilerimiz buluşturuldu. Bu buluşmada karşılıklı soru cevap ve söyleşiler yapıldı.Etkinlikler ayrıca dilimizin zenginlikleri kapsamındaki çalışmalara da katkı sağlamış oldu.

Mrt

Down Sendromlular Farkındalık günü dolayısıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı.21 Mart'ın Birleşmiş Millletler tarafından Down Sendromu Günü ilan edilmesinin ardından dünya genelinde çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir.Buna paralel olarak 3-C sınıfı öğretmenimiz Mine ALTIN rehberliğinde öğrenci ve öğretmenlerimiz de bu farkındalık çerçevesinde çeşitli etkinlikler yaptılar.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında yapılan çalışmalar bu sefer 3-C sınıfı öğretmenimiz Mine ALTIN rehberliğinde zengin içerikleriyle devam ediyor.Bu haftaki etkinliklerde Anadolunun bağrından çıkan ve ülkemizi bütün dünyaya çeşitli yönleriyle tanıtan Türk dilinin Anadoludaki en önemli değeri  Hacı Bektaş-ı Veli,İlk kadın pilot Sabiha Gökçen,kendi çağından günümüze kadar gelen çağların mimarı Mimar Sinan,Bilgelik yoğrulmuş mizah Nasreddin Hoca,Keloğlan(Rüştü Asyalı)nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk,Türkan Saylan,Selda Bağcan gibi  ülkemizin değerleri canlandırılarak tanıtıldı.

Mrt

1-7 Mart deprem haftası nedeniyle okulumuzda yapılan tatbikatlarda öğrencilere deprem ile ilgili çeşitli bilgilendirmeler yapıldı.

Şbt

Okulumuz anasınıfları Dilimizin Zenginlikleri kapsamında etkinliklerine devam ediyor.Ayrıca bu kapsamda Aile Katılım Etkinlikleri de velilerimiz tarafından ilgilyle karşılanıyor.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.Bu kapsamda yapılan çalışmalarda okulumuz 3-C sınıfı öğretmeni Mine ALTIN'ın rehberliğinde drama lideri Filiz SAKALLI okulumuza davet edilerek masal anlatıcılığı konusunda seminer verdi.Aynı zamanda sınıflarımızda öğrencilerimize masallar anlattı.Bunun yanında proje kapsamında dilimiz ve atasözlerimiz  ile ilgili çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediliyor.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1.dönemi hummalı bir çalışma sezonunu geride bırakırken öğrencilerimize karneleri dağıtıldı.Karne dağıtım anları öğrenci, veli ve öğretmenlerimizde heyecanlı anlara sahne oldu.

Ara

Okulumuzda Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.Etkinliklerde toplumsal tutum bilincini oluşturmak,ulusal ekonomiyi kalkındırmak,yerli üretimin önemi ve daha birçok konu üzerinde duruldu. Tutumlu olmaya dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla "çöpe atma değerlendir" sloganıyla yola çıkılarak geri dönüşüm eşyalarından  özgün kumbara üretme etkinlikleri yapılarak sergilendi.

Ara

Okulumuz 3-C sınıfı öğrencileri öğretmen Mine ALTIN rehberliğinde görsel sanatlar dersi bünyesinde öğrencilere sergi kültürünü benimsetmek ,sergi gezme kurallarını öğretmek amacıyla bir sergi düzenlendi.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle okulumuz öğrenci ve öğretmenleri tarafından çeşitli etkinlikler yaplıdı.Etkinliklere velilerimiz de katkıda bulundu. Coşkulu geçen kutlama etkinlikleride çeşitli oyunlar oynandı,şarkılar söylendi.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri çerçevesinde okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı.Öğretmenlerimizin rehberliğinde yapılan etkinliklerde öğrencilerimizin segilediği performans ilgiyle izlendi.Anma etkinlikleri okulumuz 1-B sınıfı öğretmeni Özgür KÜREK ve 3-C sınıfı öğretmeni Mine ALTIN'ın rehberliğinde bütün sınıflar kendi hazırladıkları çalışmaları sergilediler.Etkinliklere velilerimiz de büyük ilgi gösterdi.

Kas

29 Ekim 4 Kasım arası kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle okulumuzda çeşitli etkinlikler yapıldı.Etkinliklerde Kızılayı anlatan konuşmalar yapıldı,şiirler okundu.Kızılayın gönüllü çalışanlarınca öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.Ayrıca okulun berlirli yerlerine Kızılayı anlatan  afişler asıldı.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet bayramı münasebetiyle okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi.Okulumuz öğretmenlerinden Mine ALTIN ve Hasan BEYAZ'ın rehberliğinde  veliler ve okulumuzun bütün çalışanlarının katılımıyla öğrencilerin etkinlikleri ilgiyle izlendi.

Eyl

2023 - 2024 Eğitim-Öğretim yılı münasebetiyle okulumuzda ilköğretim haftası etkinlikleri düzenlendi.Etkinliklerde öğrenciler tarafından haftanın ehemniyeti ile ilgili çeşitli şiirler okundu,oyunlar oynandı.Etkinliklere öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra veliler de büyük ilgi gösterdi.